SAKARYA / HENDEK - PROF.DR.İSMAİL CERRAHOĞLU İMAM HATİP ORTAOKULU

Kas

Okulumuz Müdür Yardımcısı Mustafa DENİZ tarafından yürütülen okulumuz bünyesinde sınıflar arası CERRAHOĞLU SÜPER FUTBOL LİGİ 15.10.2019 tarihinde başladı. Öğrencilerimiz heyecanla sınıf takımlarını desteklerken, takımlar ise kazanmak için kıyasıya mücadele ediyor. Her sınıf lig kupasını sınıfına götürmek için çalışıyor. İlk devresi tamamlanan ligin zirvesinde ise 10 puanla 8/B sınıfı yer alırken, 0 puanla ligin dibine demir atan 5/A sınıfı bulunuyor. Okulumuzda her hafta iki futbol maçı yapılıyor. Böylece öğrencilerimiz hem spordan kopmadan eğitiliyor, hem de eğleniyorlar. Okulumuzda yapılan bu tür faaliyetlerle sporun önemine dikkat çekilerek öğrencilerimizin bilinçlenmesi sağlanıyor. Voleybol sahamızın zemin düzenleme çalışmaları tamalandıktan sonra ise kızlar CERRAHOĞLU VOLEYBOL LİGİ maçları başlayacaktır.

Kas

Okulumuzda enerji tasarrufu bilincinin artırılmasına yönelik 'enerji tasarrufu' bilincinin oluşturulması gerektiğini ifade eden Okul Müdür Yardımcımız Mustafa DENİZ, "Enerji verimliliği farkındalığının oluşması son derece önemlidir. Bu noktadan hareketle enerji verimliliği ve bilinçli tüketim seferberliği milli eğitim kurumlarımızca ele alınması gereken konuların başında geliyor. Okullarımızda enerji tasarrufu kültürünün oluşması için başta okul idarecileri olmak üzere öğretmenlere, öğrencilere ve personellere büyük sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk kapsamında okullarda yapılacak basit önlemler ve öğrencilere verilecek olan eğitimlerle enerjide ciddi tasarruf yapmak mümkün. Okullarda en çok enerji tüketimi ısıtma, soğutma ve aydınlatma yapıldığından ısıtma ve soğutma komponentleri her yıl bakımdan geçirilmeli ve lüzumsuz yanan aydınlatma elemanlarının kapatılmasının gerektiği, kesinlikle tasarruflu ampuller kullanılmalı. Ayrıca anahtarlar üzerinde 'Gereksizse söndür' gibi öğrencilere sorumluluk yüklenecek etiketlemelere önem verilmelidir. Okullarda bulunan başta bilgisayarlar gibi elektronik cihazlar olmak üzere kullanılmadığı zamanlar Stand-By modunda bırakılmamalı, tamamen fişten çekilmelidir. Ayrıca okullarda 'Enerji tasarrufu Kulüpleri'nin kurulmasını önemsiyoruz. Bu kulüplerle okullardaki enerji tasarrufu çalışmaları daha sistematik hale getirilebilir" diye konuştu.

Kas

Okulumuzda her şubeye yönelik ''Öğrenci Bilgi Formları' ve öğrencilerin genel olarak problemlerini öğrenmek için ''Yaşam Pencerem '' adlı formları doldurmaları konusunda uygulama yapıldı.

Nis

18-24 Nisan tarihleri arası tüm dünyada Geri Dönüşüm Haftası olması münasebetiyle, Günlük hayatta kullanıp attığımız yiyecek, içecek, giyecekler ve ambalajları, evsel ve diğer atıklarımız ile dünya çöp gezegen olma yoluna giderken buna bir dur demek için geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amaçlı okulumuzda ’’Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak’’ adlı bir proje başlattık. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz, okulumuzda ve yakın çevrelerindeki geri dönüştürülebilecek kağıt, cam, poşet, pil, kapak, yağ vb… atıklarını hem geri dönüşüme kazandırmak için okulumuzda bulunan doğa derneklerinin geri dönüşüm kutularına atacak, hem de yıl içinde düzenlenecek olan kullanılabilir atıklardan yapılmış tasarım yarışmalarında yarışacaklar.

Böylelikle öğrencilerimiz kendilerini gerçekten iyi hissetmenin, sağlıklı olmanın, iletişim kurmanın, gelişmenin, topluma faydalı olmanın ve kendinden sonraki nesiller için yaşanabilecek bir dünya bırakmanın bilincinde olacaklardır.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa ÇUHADAR, Prof Dr.İsmail Cerrahoğlu İmam-Hatip Ortaokulu ve aynı binada bulunan Prof Dr.İsmail Cerrahoğlu İlkokulu´nu ziyaret etti.

Okul ziyaretlerinde sınıfları gezerek  öğrencilerle sohbet eden ÇUHADAR, öğrencilerle yakından ilgilendi, Hedeflere ulaşmada okumaya ve çok çalışmaya vurgu yapan Müdürümüz Mustafa ÇUHADAR , "Hayatı anlamada kavramada başarılı olmak istiyorsak, daha iyi anlayışa sahip olmak istiyorsak kitaplar bizim için önemli bir araç bunu değerlendirmemiz lazım. Sizlere tavsiyem çok kitap okuyun kendinizi geliştirin. Hedef belirlemek sizlerin çalışmalarınızda neyi yapacağınızı, niçin yapacağınızı belirler. Belirlenmiş bir hedef aynı zamanda çalışmalarımızda yoğunlaşmayı sağlar. Sizler de inanıyorum ki bu noktada kendinize yakışan en büyük hedefleri koydunuz ve o uğurda gerekli çabayı sarf ediyorsunuzdur." dedi.

Okulda görev yapan okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve yardımcı hizmetlilerimize teşekkür ederek ziyaretlerini tamamladı.

Ara

Okulumuz öğretmenleri, ilçemizde bulunan Bayraktepe seyir terasında düzenlenen kahvaltı organizasyonunda ailelei ile bir araya geldi

Ara

Okulumuzca bu yıl düzenlenen her ay yapılmakta olan Aralık ayı deneme sınavı sonucunda her sınıf düzeyinde birinci olan oğrencilerimize üzerlerinde isimleri yazılı bulunan ajanda ve kalemler hediye edildi.

Ara

Okulumuz duvar ve kirişleri hadis, ayet ve ünlü düşünür, edebiyatçı , bilim insanının özlü sözleri ile süslendi

Ara

Okulumuz Çevreyi Koruma Kulübü öğrencileri, okulumuzda başlatmış oldukları ´´Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur.´´ projesine hem destek hemde farkındalık oluşturmak için ellerinde çöp poşeti, göğüslerine astıkları  temizlik ve çevre ile ilgili dövizlerle okulumuz bahçesi ve çevremizdeki çöpleri topladılar.